Löfven: Också vår förmåga har gräns

Flyktingströmmen till EU och Norden dominerar när de nordiska statsministrarna möts i Nordiska rådet. Asyltrycket sätter grannsämjan på prov och Stefan Löfven ber om stöd.

Källa: Löfven: Också vår förmåga har gräns

Att bromsa i en uppförsbacke.

Stat och kommun är ansträngda p.g.a. den stora flyktingströmmen. Någon enstaka skribent försöker förklara att en immigration av människor kan vara av godo då de tillför mänskligt kapital till ett land (läs skattebetalare).
Ur ett entrepenörsperspektiv måste man investera eller få någon annan att investera innan man kan redovisa vinst. Fortfarande i ett entrepenörsperspektiv är oförutsedda utgifter (läs flyktingar) något man budgeterat för.
Sverige har pengar! Massor av pengar! Vänder man paniken och ser nuvarande situation som en investering kan vi se allt i ny belysning.

Vårda flyktingarna, satsa på språk och snabb konvertering av deras meriter. Låt dem komma in i samhället så snabbt som möjligt.

Det vår regering nu gör är att bromsa i en uppförsbacke, historien och vettet säger att det är ett feltänk. Ta chansen när ni har den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.